ГоловнаСуспільствоЖиття

Кількість безробітних в Україні за час карантину зросла до 2,5 млн осіб

Рівень безробіття сьогодні становить 13,7-15,4%.

Кількість безробітних в Україні за час карантину зросла до 2,5 млн осіб
Фото: EPA/UPG

Кількість безробітних в Україні за перші два тижні карантину зросла на 500-700 тис. осіб, за наступні два тижні, у квітні, - ще на 500-600 тис. осіб, - до 2,5-2,8 млн.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Торгово-промислову палату.

"За оцінками ТПП, рівень безробіття сьогодні становить 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років. Цей показник не враховує кількості трудових мігрантів, що повернулися в Україну після початку пандемії", - зазначив президент ТПП Геннадій Чижиков.

За його словами, в "зупинених" галузях було зайнято близько 4 млн осіб.

"Проведене Торгово-промисловою палатою опитування компаній показує, що 26% з них планують скорочення персоналу, ще 30% не прийняли остаточного рішення", - додав Чижиков.

За оцінками ТПП, загальний обсяг підтримки бізнесу через звільнення від сплати податків у березні та квітні становив 9,3 млрд гривень, з них 0,9 млрд гривень - підтримка малого бізнесу, який зазнав найбільших збитків за час карантину.

"Орієнтовні втрати тільки двох секторів - салонів краси і пасажирських перевезень - становлять близько 1,5 млрд грн за півтора місяця карантину. Втрати всього бізнесу "на карантині"- суттєво більші", - додали в ТПП.

Нагадаємо, на 13 квітня в Україні за тиждень кількість безробітних зросла на 36 200 і становила 387 500 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram