ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінсоцполітики України запустило інформаційну платформу "Допомога поруч"

Одиноким громадянам надаватимуть допомогу з доставки продуктів та інших необхідних речей.

Мінсоцполітики України запустило інформаційну платформу "Допомога поруч"
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Міністерство соціальної політики України запустило інформаційну онлайн-платформу "Допомога поруч" для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Ця інформаційна платформа покликана допомогти тим, кому потрібна турбота. Кожен може зробити заявку про те, кому потрібна допомога. І всі небайдужі: бізнес, волонтери, благодійники, громадські організації, уряд і місцева влада, усі разом будемо допомагати людям", – йдеться в повідомленні.

Інформаційна платформа працює за адресою: dopomoga.msp.gov.ua.

Громадяни також зможуть звертатися на "гарячі" телефонні лінії, які працюватимуть при місцевих органах влади, і залишати інформацію про потреби в харчових продуктах, засобах особистої гігієни, побутової хімії, транспортних послугах для доставки цих товарів.

Щодня на онлайн-платформі "Допомога поруч" буде розміщуватися інформація про потреби в допомозі та звіт про її надання.

"Завдяки цьому соціальному проєкту, будуть оперативно визначатися потреби та надаватиметься відповідна допомога та соціальні послуги, насамперед, одиноким громадянам похилого віку, одиноким людям з інвалідністю, неповним сім'ям із дітьми до 14 років, зокрема дітьми з інвалідністю та іншим соціально вразливим верствам населення ", – підкреслюється в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram