ГоловнаСуспільствоЖиття

У Калуші закрили пологовий будинок через спалах коронавірусу серед медпрацівників

Вагітних і породіль в установі немає.

В Івано-Франківській області призупинено роботу пологового будинку Калуської центральної районної лікарні (ЦРЛ) у зв'язку із захворюванням на коронавірус 14 медичних працівників.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Калуський пологовий будинок дійсно закрили у зв'язку з тим, що захворювання на коронавірус підтверджено методом ПРЛ-діагностики у 14 осіб, з них четверо - лікарі: троє акушерів-гінекологів, один анестезіолог і 10 медсестер", - розповіла в.о. директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобельська.

Вона додала, що вагітних і породіль в установі немає, п'ятеро породіль сьогодні будуть виписані.

Також в ОДА зазначили, що всіх вагітних в місті "каретами" швидкої допомоги будуть перевозити в Івано-Франківський обласний перинатальний центр або в міський пологовий будинок.

Перша заступниця голови ОДА Марія Савка повідомила, що за останню добу в області від COVID-19 помер 55-річний чоловік.

"За останню добу у нас, на жаль, один лабораторно підтверджений летальний випадок. Це чоловік 55 років, 1965 року народження з м. Калуш, діагноз був підтверджений за життя. Висловлюємо щирі співчуття рідним", - розповіла Савка.

За інформацією ОДА, всього в Івано-Франківській області 27 летальних випадків від COVID-19, з них 14 чоловіків і 13 жінок.

Нагадаємо, 10 квітня МОЗ відправило перевірку в Івано-Франківськ через високу летальність від COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram