ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін дозволив спортсменам національних збірних тренуватися під час карантину

"Це дозволить провідним атлетам "плавно вийти з карантину після його завершення ".

Кабмін дозволив спортсменам національних збірних тренуватися під час карантину
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет Міністрів дозволив спортсменам команд національних збірних України проводити індивідуальні тренування в умовах карантину.

Про це повідомив у фейсбуці міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

За його словами, сьогодні на засіданні Кабмін підтримав ініціативу міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта з відновлення індивідуальних тренувальних занять (біг, ходьба, їзда на велосипеді та інвалідному візку) спортсменами штатних команд національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю.

"Вважаю, що такі зміни, які раніше були підтримані профільним комітетом Верховної Ради України, які були внесені до Постанови Кабміну № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV–2", необхідні для безперервності тренувального процесу спортсменів штатних збірних команд", – підкреслив Немчінов.

Він також зазначив, що це дозволить провідним атлетам "плавно вийти з карантину після його завершення, а в майбутньому забезпечить Україні нові перемоги та медалі на найвища рівні".

"Всі тренування повинні проводитися з урахуванням карантинних правил", – додав міністр.

Нагадаємо, через епідемію коронавірусу Олімпійські ігри-2020 вирішили провести 23 липня – 8 серпня 2021 року. Спочатку Олімпіада мала відбутися 24 серпня – 9 серпня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram