ГоловнаСуспільствоЖиття

Бородянський вважає, що українські спортсмени змушені виступати в РФ, артисти - ні

Слід розрізняти виступи спортсменів і виступи артистів у РФ.

Бородянський вважає, що українські спортсмени змушені виступати в РФ, артисти - ні
Фото: Макс Левин

Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський заявив, що слід розрізняти поїздки спортсменів у РФ і гастролі артистів у державі-агресорці. Спортсмени повинні ефективно боротися за медалі в будь-якій державі світу. Про це він повідомив на пресконференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Треба розрізняти виступи спортсменів за кордоном, у тому числі і Російській Федерації, і виступи артистів", - сказав Бородянський.

За його словами, у спортсменів немає вибору, виступати чи ні. "У них є вибір - отримувати очки чи ні. Якщо спортсмен не виступає за кордоном, він автоматично позбувається балів. Це обмежує можливості спортсмена боротися за медалі", - додав міністр.

Бородянський підкреслив, що це міжнародне питання, яке стосується всіх кейсів, пов'язаних з конфліктами між державами, а не тільки України і РФ.

"Ми для того, щоб ефективно боротися за медалі у світі, повинні виступати на території держави-агресорки", - зазначив він.

Міністр розповів про це у зв'язку з рішенням тренерів збірної України відправити декількох спортсменок на змагання з художньої гімнастики в РФ.

Нагадаємо, раніше Бородянський повідомляв, що запуск державного телеканалу для жителів окупованих територій на базі каналу UA|TV, переноситься на 1 березня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram