ГоловнаСуспільствоЖиття

Російським акторам на 10 років заборонили в'їзд в Україну за повторну спробу перетнути кордон

Вони грають у виставі "Ідеальний свідок".

Фото: mvs.gov.ua

На кордоні з Молдовою затримали групу громадян Росії, які намагалися в'їхати в Україну на гастролі. Всі іноземці є учасниками вистави "Ідеальний свідок", повідомили в пресслужбі МВС України.

Актори сказали прикордонникам, що немає підстав для заборони їм в'їзду, але з'ясувалося, що двоє з низ незаконно відвідували Крим, де брали участь у зйомках. Прикордонники відмовили їм у в'їзді терміном на три роки.

Ще двоє іноземців із цієї групи не змогли підтвердити мету своєї поїздки, через що їх також не пропустили. Решта відмовилися від в'їзду добровільно, їх усіх повернули в Молдову.

"Але вже через кілька годин ця група іноземців знову з'явилася на українському кордоні. Цього разу вони обрали інший пункт пропуску, напевно, сподіваючись, що їм усе-таки вдасться потрапити в нашу країну. Окремі іноземці чітко розуміли наявність заборони на в'їзд", - додали в МВС.

Однак їх знову зупинили, заборонивши в'їзд. Два актори, які вже мали заборону на в'їзд, таким чином порушили ст. 203-1 Кодексу адміністративних правопорушень, за що на них наклали штраф. Крім того, замість трьох років їм заборонили в'їзд на десять. Ще чотирьом росіянам заборонили в'їзд терміном на три роки.

Нагадаємо, в жовтні 2019-го Міністерство культури України внесло до списку діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, прізвища ще чотирьох російський акторів. Усі вони грали ролі у фільмі "Ополченочка", який знімали на окупованій території Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram