ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області чоловік продавав на базарі гранату і вибухівки

Ці предмети він нібито знайшов восени під час збирання грибів у лісі та привіз до себе додому.

У Скадовську Херсонської області місцевий житель на ринку намагався продати ручну гранату і тротилові шашки. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Поліцейські евакуювали працівників і відвідувачів ринку й оточили територію до прибуття на місце фахівців-вибухотехніків.

Фото: npu.gov.ua

Під час зовнішнього огляду під курткою чоловіка в пакеті поліцейські виявили ручну гранату, запал до неї і дві тротилові шашки по 200 грамів кожна.

Після огляду предметів фахівці прийняли рішення про можливість їх транспортування для направлення на експертизу. Людям дозволили повернутися на робочі місця, а чоловіка доставили у відділення поліції.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Продавцем вибухонебезпечних речовин виявився 25-річний житель Скадовська, раніше судимий за крадіжки і викрадення. Він пояснив, що предмети нібито знайшов восени під час збирання грибів у лісі та привіз до себе додому.

Фото: npu.gov.ua

Наразі чоловіка затримали. Поліцейські встановлюють походження боєприпасу і вибухових речовин. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в червні 2019 року в Дніпрі поліцейські затримали жінку, яка продавала гранати в підземному переході, а вдома в неї виявили два гранатомети. 52-річна жінка вже була раніше судима за збут наркотиків, крадіжку і незаконне зберігання зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram