ГоловнаСуспільствоПодії

У Мукачеві патрульні побили сімейну пару

Патрульним загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

У Мукачеві патрульні побили сімейну пару
Фото: facebook.com/lutskpolice

ДБР повідомило про підозру тимчасово виконувачу обов'язків заступника командира взводу і двом патрульним поліції за побиття сімейної пари, чию машину вони зупинили в Мукачеві. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Інцидент стався 7 січня в Мукачеві, де т.в.о. заступника командира взводу спільно з патрульним зупинили автомобіль Citroen, після чого застосували фізичну силу і сльозогінний газ до пасажирів.

"Заступник командира без попередження неправомірно застосував сльозогінну речовину "Терен 4" до одного з пасажирів автомобіля, після чого повалив потерпілого на землю і ногами завдавав ударів по тілу. Через 5 хвилин на місце події прибули ще двоє патрульних і долучилися до побиття громадянина. Один із правоохоронців завдав ударів ногою в живіт дружині пасажира, яка вийшла з автомобіля. В результаті побиття потерпілі отримали тілесні ушкодження", - зазначили в ДБР.

Командиру взводу і двом його підлеглим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади, яке супроводжувалося насильством і застосуванням спеціальних засобів). Усіх трьох поліцейських відсторонено від служби. На цей момент вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Їм загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року в Харкові 23-річний співробітник відділу поліції в метрополітені побив чоловіка й украв у нього золотий ланцюжок і сумку з особистими речами. 37-річного потерпілого з травмами доставили до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram