ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі чиновник Держпраці попався на хабарі

Чиновник брав хабарі за ігнорування порушень у сфері охорони праці.

В Одесі чиновник Держпраці попався на хабарі
Фото: СБУ

СБУ викрила на систематичних хабарах державного інспектора Головного управління Держпраці в Одеській області. Про це повідомив пресцентр СБУ.

Чиновник вимагав від приватних підприємців "відкати" за невжиття заходів реагування на виявлені порушення трудового законодавства.

Зокрема, зловмисник хотів отримати від місцевого комерсанта $1000 за ігнорування наявних порушень у сфері охорони праці та надання дозволу на продовження господарської діяльності.

Інспектори затримали в центрі Одеси під час отримання $500 - другої частини хабара. Отримання першої половини хабара було задокументовано наприкінці 2019 року.

Зараз чиновникові оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Тривають слідчі дії для з'ясування всіх обставин справи та встановлення можливої причетності інших посадових осіб Держпраці до корупційної схеми.

Нагадаємо, в Закарпатській області голову одного з райсудів затримали під час отримання 15 тис. гривень хабара. Під час обшуків у нього знайшли понад 500 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram