ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала підозрюваного в підпалі машини львівських журналістів (оновлено)

Палієм виявився студент, громадянин Молдови.

Поліція затримала підозрюваного в підпалі машини львівських журналістів (оновлено)
Фото: belta.by

Поліція затримала підозрюваного в підпалі автомобіля журналістів "Радіо Свобода" Галини і Василя Терещуків.

Про це повідомила у фейсбуці заступниця директора департаменту комунікації МВС Вікторія Навроцька.

"Проведено обшуки. Доказової бази вистачає. Палій - студент, громадянин Молдови. Хто його спонукав на таке - встановлюємо. Безпека журналістів - пріоритет", - написала вона.

Оновлення. У поліції Львівської області розповіли, що палія затримали в Одесі, куди той встиг утекти.

"Правоохоронці провели колосальну роботу - опитали кількох громадян, вивчили записи десятків камер відеоспостереження і відстежували переміщення зловмисника. Він декілька разів переодягався, намагався змінити зовнішність, проте, незважаючи на це, нам вдалося встановити його місце перебування - і 5 лютого його затримали в Одесі, куди втік після скоєння злочину. Затримати зловмисника, 19-річного уродженця Молдови, допомогли колеги - оперативники карного розшуку поліції Одеської області. Зараз слідство встановлює причетність до скоєння цього злочину інших осіб", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в області Василь Віконський.

Фото: lv.npu.gov.ua

Зловмисника затримано за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на термін від трьох до десяти років. Запобіжний захід затриманому обере суд.

Нагадаємо, автомобіль сім'ї журналістів підпалили в ніч на 30 січня на вулиці Кубійовича в центрі Львова. Ніхто не постраждав.

У результаті в автомобілі пошкоджено передню частину кузова і моторний відсік. Кримінальне провадження відкрили за статтею "умисне знищення або пошкодження майна журналіста". За даними слідства, основна версія підпалу автомобіля журналістів - професійна діяльність.

Камери відеоспостереження зафіксували, як невідомий чоловік у капюшоні кладе на лобове скло машини пакети, підпалює їх і тікає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram