ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронцям Донецької області добровільно здався ексбойовик

Якщо під час "служби" бойовик не здійснював тяжких злочинів проти мирного населення, його звільнять від відповідальності.

Правоохоронцям Донецької області добровільно здався ексбойовик
архивное фото
Фото: Социальная правда

Правоохоронцям Бахмута в Донецькій області добровільно здався ексбойовик, який переховувався п'ять років. Про це повідомив пресцентр Нацполіції.

"У 2014 році екснайманець терористів чергував на блокпосту. Після п'яти років переховування він вирішив зізнатися у протизаконній діяльності та звільнитися від кримінальної відповідальності", - сказано в повідомленні.

29-річний житель Часового Яру зізнався, що потрапив під вплив проросійської пропаганди і приєднався до терористів.

Новобранця бойовики направили на блокпост, де він перевіряв громадян. Через деякий час після свого призначення чоловік збагнув, що ватажки незаконного збройного формування є звичайними злочинцями, тому покинув протизаконну діяльність і почав вести прихований спосіб життя.

Зі ЗМІ ексбойовик дізнався про можливість звільнитися від відповідальності та скористався цим шансом. Він дав свідчення у своїй протиправній діяльності, які зараз перевіряють слідчі.

Якщо буде встановлено, що на час перебування в лавах терористичної організації "ДНР" підозрюваний не здійснював тяжких злочинів проти мирного населення, то на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України чоловіка звільнять від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, наприкінці січня колишній "міністр вугільної промисловості" бойовиків "ДНР" здався СБУ. Він надав докладні свідчення про конкретні факти причетності РФ до процесу окупації.

Після відсторонення від своєї посади "міністра" зловмисник почав у "ДНР" власний бізнес, намагався дистанціюватися від роботи в "уряді" і розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram