ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі викрили угруповання, яке причетне до 18 терактів

Групою керував кримінальний авторитет, раніше судимий житель тимчасово окупованого Криму "Арієць".

Фото: ssu.gov.ua
У Дніпрі СБУ розкрила діяльність злочинного угруповання, яке причетне до 18 терактів у різних регіонах України.

За попередньою інформацією, групою керував кримінальний авторитет, раніше судимий житель тимчасово окупованого Криму "Арієць". Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Зловмисники спеціалізувалися на особливо тяжких злочинах, у тому числі на замовлення інших осіб.

"Для цього вони координували свою діяльність з підконтрольними спецслужбам РФ представниками кримінальних кіл Росії. Для планування злочинних дій ватажки зустрічалися з російськими кураторами на території РФ, країн ЄС і Близького Сходу", - йдеться в повідомленні.   

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua
За даними слідства, учасники групи причетні до близько 18 терористичних актів у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській і Полтавській областях, а саме: мінування і підпали житлових і комерційних будівель, в яких перебували люди.

Під час обшуків вилучили 16 одиниць вогнепальної зброї, майже 1700 патронів, гранати, електронні та паперові носії інформації з відомостями про об'єкти нападу і потерпілих. Також знайшли близько 200 000 гривень та 3000 євро, отримані злочинним шляхом.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт). Ватажкам угруповання оголосили підозри, їх заарештували без права на заставу. Перевіряється інформація про інші злочини групи, в тому числі замовні вбивства.  

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, 14 квітня генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова затримали за підготовку вбивства Адама Осмаєва на замовлення російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram