ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ домовилося про телеміст з китайськими медиками

Українським лікарям розкажуть про китайський метод лікування.

МОЗ домовилося про телеміст з китайськими медиками
Фото: Youtube / Кабмін

Міністерство охорони здоров'я домовилося про телеміст з китайськими медиками, в рамках якого українські лікарі зможуть отримати інформацію про лікування хворих на коронавірус.

Про це на брифінгу в четвер сказав міністр Максим Степанов.

"Учора під час розмови з послом Китайської Народної Республіки ми домовилися про телеміст між китайськими лікарями й українськими лікарями. Ми відпрацьовуємо формат цього телемосту. Наше завдання - щоб до цього телемосту, обміну досвідом були залучені якнайбільше наших лікарів, які працюють у різних лікарнях", - заявив міністр.

Він також розповів про запуск платформи для онлайн-консультацій анестезіологів і реаніматологів з різних лікарень.

"Ми вчора в тестовому режимі запустили онлайн-платформу для консультацій провідними анестезіологами країни для всіх інших реаніматологів, які працюють у визначених для боротьби з коронавірусом лікарнях. Учора приєдналися 100 медустанов. Найближчими днями приєднаються інші. Для нас важливо, щоб у анестезіологів і реаніматологів була можливість онлайн-консультацій з колегами", - сказав він.

Нагадаємо, що в березні з послом Китаю зустрічався президент Володимир Зеленський. Під час розмови він відзначив зусилля китайської влади, які змогли стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусу, і сказав, що Україна зацікавлена у вивченні цього досвіду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram