ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українці, які повернулися з Європи через "Ягодин", просто на кордоні влаштували протест проти обсервації

На Волині поки що жоден українець, який повернувся з-за кордону, не заселився в пункт для обсервації.

Українці, які повернулися з Європи через "Ягодин", просто на кордоні влаштували протест проти обсервації
Фото: скрин видео 5 канала

Українці, які повернулися з Польщі через пункт пропуску "Ягодин", просто на кордоні влаштували протест проти обсервації і відповідальності за порушення карантину.

За останню добу в Україну в'їхало понад 350 осіб. З тих, хто приїхав в Україну, на обсервацію не погодився ніхто, передає 5 канал.

"Вони обмежували рух транспорту, але поліція втрутилася і в найкоротші терміни дорогу було розблоковано", - розповів начальник Нацполіції Волинської області Юрій Крошко.

Проти порушників поліція склала протоколи. Їм загрожує штраф від 17 до 51 тисячі гривень, а також арешт до пів року або обмеження волі до 3 років. Окрім того, в разі зараження і смерті людини через порушення правил карантину передбачено ув'язнення до 8 років.

"Не виявляють бажання люди їхати на обсервацію, всі зобов'язуються проходити самоізоляцію вдома, але оскільки вона є обов'язковою, обсервація, вживаємо заходів щодо притягнення їх до адмінвідповідальності. Поки що складено 20 таких протоколів, інші люди ідентифіковані і встановлені нами", - повідомив Юрій Крошко.

Для обсервації українців, які повертаються з-за кордону, підготували готель за декілька сотень метрів від кордону. Майже пів сотні номерів готові до заселення, людей обіцяють годувати. Перебування на обсервації, а також маски, рукавички, всі необхідні засоби оплачуватиме держава.

"Однак номери - порожні. Всі, хто в'їхав, роз'їхалися по домівках", - ідеться в публікації.

На Волині передбачено 9 пунктів для обсервації. Поки що в них не заселили жодного українця з тих, хто повернулися з-за кордону.

Заступник голови Волинської ОДА Тетяна Щербак наголошує, що всі прибулі в Україну громадяни попереджені про відповідальність і надалі будуть під контролем поліції поміщені на примусову самоізоляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram