ГоловнаСуспільствоЖиття

ЮНІСЕФ стурбований захистом дітей, яких повернули з інтернатів під час епідемії

"Дітей повернули в сім'ї, частина яких перебувають в групі ризику і в складних фінансових умовах".

ЮНІСЕФ стурбований захистом дітей, яких повернули з інтернатів під час епідемії
Фото: EPA/UPG

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) стурбований тим, що через пандемію коронавірусу та карантинні заходи в Україні 42 тисячі дітей, зокрема з інвалідністю, які виховувалися в інтернатах, були відправлені назад у свої сім'ї.

Про це йдеться в заяві ЮНІСЕФ.

У Фонді зазначають, що дітей повернули без попередньої перевірки умов у сім'ї, частина яких є в групі ризику і мають складний фінансовий стан.

"Ми стурбовані, що нинішні стресові умови збільшують ймовірність недбалості або навіть жорстокого поводження з дітьми і додають ризиків інституалізації після карантину. Крім того, через брак захисного обладнання соціальні працівники та працівники служб у справах захисту дітей не можуть відвідувати та моніторити сім'ї. Ми закликаємо уряд України вжити комплексних заходів для підтримки дітей і їхніх сімей фінансово, а також через соціальні послуги на місцевому рівні", – йдеться в заяві.

ЮНІСЕФ закликає владу України забезпечити підтримку та супервізії для сімей у зоні ризику, фінансову й матеріальну допомогу соціально вразливим сім'ям, у які повернули дітей з інтернатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram