ГоловнаПолітика

Зеленський: шашлик під час пандемії може коштувати комусь життя

Президент закликав пам'ятати про важливість карантину.

Зеленський: шашлик під час пандемії може коштувати комусь життя
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ще не досягла піку захворювання на коронавірус, і на великодні та травневі свята потрібно бути обережними.

Про це повідомила пресслужба глави держави за підсумками наради в Офісі президента про ситуацію з коронавірусом.

"Так, усі люблять весняні пікніки, усім хочеться посмажити традиційні шашлики. Ми повинні розуміти людей із цими бажаннями. Але треба доносити, що карантин – тимчасовий, але надважливий. Що сьогодні такий пікнік або такі шашлики можуть просто коштувати комусь життя. Комунікації та роз'яснення – це надзвичайно важливо в такий складний час", – цитує Зеленського його пресслужба.

Під час наради прем'єр-міністр Денис Шмигаль також розповів, що в медиків у регіонах є багато проблем, зокрема з підвезенням на роботу та харчуванням.

Він заявив, що гроші на це виділені, а забезпечити ці послуги повинна місцева влада.

"Якщо влада в регіонах не вміє, не знає – значить, треба розповісти, пояснити", – відповів Зеленський.

На нараді також йшлося про те, що в разі нестачі грошей на певні послуги в регіонах фінансування виділять із Фонду, створеного спеціально для подолання епідемії COVID-19. Він запрацює, як тільки закон про зміни до бюджету набуде чинності.

Нагадаємо, що на ранок 17 квітня в Україні виявили 4662 випадки інфікування коронавірусом. З них 125 осіб померли, вилікувалися 246.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram