ГоловнаПолітика

​Зеленський: у Раді хочуть провалу "Слуги народу"

"Цей корабель під назвою "Слуга народу", все залежить від нього, не від погоди".

​Зеленський: у Раді хочуть провалу "Слуги народу"

Президент Володимир Зеленський вважає, що у Верховній Раді багато хто хоче провалу "Слуги народу".

Про це він сказав в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"Усі хочуть, щоб цей корабель затонув. [Всі] у Верховній Раді", - заявив президент, партія якого має більшість в українському парламенті.

"Ви сказали про ідеальний шторм... Цей корабель під назвою "Слуга народу", все залежить від нього, не від погоди. Від самого початку я надав можливість, щоб це був дуже міцний корабель для цієї команди на борту. І головне завдання для цього корабля - просто йти вперед", - сказав він.

Зеленський вважає, що досі "Слуга народу" з цим завданням справлялася і ухвалила велику кількість законів. На його думку, це рекордна кількість в історії парламенту. "Добре це чи не дуже, оцінять у майбутньому люди. Але я надав їм можливість. Якщо вони хочуть йти вперед, навіть коли такий шторм, вони підуть", - сказав він.

Зеленський також розповів, що в "океані Верховної Ради дуже багато акул плаває", які з ним як президентом домовитися не можуть і тому звертають увагу на депутатів зі "Слуги народу".

Нагадаємо, що останнім часом монобільшість "Слуги народу" стала не дуже ефективною. За даними КВУ, в березні було ухвалено 25 законодавчих актів і тільки за сім з них проголосували 226 і більше "слуг".

Під час останніх голосувань "Слузі народу" довелося спиратися на підтримку то "Європейської Солідарності", то ОПЗЖ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram