ГоловнаПолітика

Шмигаль доповів президенту, що пік захворюваності на COVID-19 очікується на початку травня

Кабмін погодився з прогнозом НАН.

Шмигаль доповів президенту, що пік захворюваності на COVID-19 очікується на початку травня
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів очікує піку захворюваності на коронавірус COVID-19 на початку травня.

Про це президенту Володимиру Зеленському на нараді з подолання епідемії коронавірусу повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, інформує пресслужба голови держави.

За словами глави уряду, після проходження піку Кабмін почне впроваджувати антикризові заходи для підтримки економіки.

"Під час наради детально обговорили виплати лікарям і медичному персоналу, залученому зараз до боротьби з поширенням хвороби. Додаткові виплати відбудуться наприкінці квітня, коли медики отримають основні зарплати", - йдеться в повідомленні.

Також в уряді пояснили причини затримки отримання даних про кількість заражених коронавірусом із семи областей.

"В одному з регіонів сталася технічна помилка, десь перезавантажували обладнання, але в цілому на Великдень багато українців з підозрілими симптомами вирішили не звертатися до лікарів. В уряді повідомили, що всі дані обов'язково будуть включені в загальну статистику", - наводить пресслужба президента пояснення прем'єра.

Нагадаємо, в прогнозі робочої групи з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2, створеній на базі Інституту проблем математичних машин і систем у складі фахівців Національної академії наук, Національної академії медичних наук і КНУ ім. Шевченка, йдеться, що пік епідемії в Україні припаде на 2-8 травня.

Учені вважають, що зростання кількості виявлених захворювань за день триватиме ще деякий час і вийде на пік тільки до 2-5 травня, якщо:

    будуть продовжені карантинні заходи в тому самому обсязі, що й зараз;

    не буде порушень карантину під час святкування Великодня.

Після досягнення піку захворювання кількість нових випадків поступово буде скорочуватися до кінця травня до медіанного значення 400 випадків (діапазон прогнозованих значень - 200-700).

Пік летальних випадків прогнозують на 3-8 травня, після чого почнеться зниження до медіанного значення 20 випадків (діапазон прогнозованих значень - 12-37).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram