ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Заступник голови МВС пообіцяв притягнути до відповідальності всіх священнослужителів, які порушували карантин на Великдень

"Якщо хтось захворіє з парафіян і, не дай Боже, помре, це може бути кримінальний термін".

Заступник голови МВС пообіцяв притягнути до відповідальності всіх священнослужителів, які порушували карантин на Великдень
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Усі священнослужителі, які в день святкування Великодня, 19 квітня, порушили карантинні обмеження в храмах, будуть притягнуті до відповідальності в тій чи іншій формі.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Якщо хтось захворіє з тих парафіян, які були в храмі того дня, і, не дай Боже, помре, це може бути кримінальний термін, позбавлення волі. Якщо ніхто не захворіє і це покаже статистика протягом найближчого тижня-півтора - це буде штраф чи умовний термін. Але ніхто залишати це просто так не буде", - цитує Геращенка Інтерфакс-Україна.

"В основному переважна більшість церковних служителів, пастирів погодилися з тим, що потрібно дотримуватися правил карантину і не пускати людей до храмів, де в обмеженому просторі вірус може передаватися", - додав Геращенко.

Як повідомляли, великодні богослужіння в Україні відвідали близько 130 тис. парафіян. У більшості храмів літургії відбулися без порушень. За даними Нацполіції, в 19 храмах на території 13 областей були зафіксовані порушення карантинних обмежень, зокрема, надмірне скупчення людей і відсутність індивідуальних засобів захисту. Найбільше порушень - у Донецькій області, там порушено кримінальне провадження. У Запорізькій, Рівненській і Чернігівській областях поліцейські склали три адміністративні протоколи.

Раніше стало відомо, що поліція відкрила п'ять справ про порушення карантину в храмах УПЦ МП на Великдень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram