ГоловнаСвіт

У Владикавказі влаштували віче проти самоізоляції і закидали ОМОН камінням

У Північній Осетії 145 заражених коронавірусом, двоє людей померли.

У Владикавказі влаштували віче проти самоізоляції і закидали ОМОН камінням
Фото: twitter.com

У столиці республіки Північна Осетія-Аланія Владикавказі кілька сотень людей у понеділок, 20 квітня, вийшли на віче - неузгоджену з владою акцію протесту.

Фото: twitter.com

Люди протестували проти дій влади республіки в умовах епідемії коронавірусу, передає Радіо Свобода.

"Присутні стверджували, що їх недостатньо інформують про ситуацію. Лунали гасла проти режиму "самоізоляції", через який, як стверджувалося, багато жителів республіки втратили роботу і кошти для існування. Одне з гасел - відставка голови Північної Осетії В'ячеслава Бітарова і призначення тимчасового уряду на чолі з Віталієм Калоєвим", - йдеться в повідомленні.

На вулицях було багато поліції, затримали кількох учасників акції протесту, в тому числі двох організаторів.

У соцмережах повідомляють, що до розгону мітингу залучили ростовський ОМОН.

Багатьом учасникам віча, однак, вдалося дійти до центральної площі. До них вийшов голова республіки і закликав сидіти вдома, щоб боротися з епідемією. Із закликом розійтися звернулися також голова МВС республіки й інші представники влади. Згодом людей витіснили з площі, деякі учасники акції протесту жбурляли каміння.

Вийти на акцію протесту закликав опозиційний громадський діяч Вадим Чельдієв, колишній оперний співак, який живе в Петербурзі. Він поширював у соцмережах звернення, в яких, зокрема, виступав проти режиму самоізоляції. У Владикавказі проти нього порушили кримінальну справу, звинувативши у поширенні неправдивих новин про коронавірус. Чельдієва затримали.

Фото: twitter.com

За офіційними даними, в Північній Осетії зараз 145 заражених коронавірусом, двоє людей померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram