ГоловнаСвіт

Глава ESM: Європі може знадобитися ще €500 млрд для подолання кризи

Узгоджених механізмів може виявитися недостатньо.

Глава ESM: Європі може знадобитися ще €500 млрд для подолання кризи
Клаус Реглинг
Фото: EPA/UPG

Керуючий директор Європейського стабілізаційного механізму (ESM) Клаус Реглінг вважає, що Європі може знадобитися ще €500 млрд для відновлення економіки.

Про це пише Politico.

"На другому етапі відновлення економіки нам знадобиться ще як мінімум 500 мільярдів євро від європейських інститутів, але ця сума може виявитися більшою", - сказав Реглінг в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

Минулого тижня міністри фінансів ЄС погодили план підтримки економіки на €540 млрд. З них близько 100 млрд будуть спрямовані на схему субсидування зарплат, щоб компанії могли скорочувати години роботи, але не персонал. Європейський інвестиційний банк посилить кредитування компаній в рамках програми на €200 млрд, а фонд Європейського стабілізаційного механізму надасть дешеві позики урядам на загальну суму €240 млрд.

Але Реглінг вважає, що економічне відновлення після вірусу буде "тривалим і дорогим", тому можуть знадобитися додаткові фінансові інструменти.

Він пропонує спрямувати гроші через Європейську комісію і бюджет ЄС.

"Переосмислення європейських фондів може мати велике значення для збереження єдності Європейського Союзу", - сказав глава європейського антикризового фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram