ГоловнаСвіт

У Німеччині почали відкривати магазини після карантину

Торгові центри та великі заклади залишаються на карантині.

Німеччина з понеділка почала пом'якшувати карантинні обмеження. Зокрема, знову відновлюють роботу невеликі магазини площею до 800 квадратних метрів.

Фото: EPA/UPG

Як зазначає DW, незалежно від торгової площі, відкриваються книжкові магазини, автосалони і магазини з продажу та ремонту велосипедів.

Меблеві магазини як виняток відкриються в Північному Рейні-Вестфалії.

Водночас великі магазини і торгові центри поки що залишаться закритими.

Фото: EPA/UPG

З 4 травня відновлять роботу перукарні, проте вони повинні будуть забезпечити роботу з використанням засобів індивідуального захисту. Борделі, салони краси, масажні салони та інші косметичні заклади, де передбачений фізичний контакт, наразі залишаться закритими. 

Фото: EPA/UPG

Як і раніше будуть працювати продовольчі магазини, мийних засобів і побутової хімії, аптеки, будівельні магазини, автозаправки, пральні, банки, відділення зв'язку та газетні кіоски. Продовжаться також будівельні та ремонтні роботи - будівельна галузь вважається системотвірною для економіки, тому локдаун її не торкнувся.

Незмінною залишиться і мінімальна дистанція півтора метра, якої повинні дотримуватися в громадських місцях жителі Німеччини. На вулиці як і раніше буде дозволено перебувати поодинці або удвох. Виняток зроблено для членів сім'ї, а також людей, що живуть єдиним домашнім господарством.

Водночас канцлер Німеччини Ангела Меркель застерегла від швидкого пом'якшення локдауну, пише агентство dpa.

За словами глави німецького уряду, подальші ослаблення становлять ризик виникнення другої хвилі епідемії в Німеччині. Меркель висловила стурбованість, що успіхи в боротьбі з розвитком коронавірусної інфекції в Німеччині можуть бути втрачені, якщо дедалі менша кількість людей будуть дотримуватися заходів з обмеження соціальних контактів.

Вона нагадала, що наступне обговорення поступового зняття карантину за участю канцлера і глав урядів федеральних земель заплановано на 30 квітня. Однак, наголосила Меркель, важливо подивитися, як будуть розвиватися події через тиждень. Про те, як розвивається ситуація в економіці Німеччини, і що станеться з поверненням до навчання школярів, можна буде судити не раніше за 8-9 травня, наголосила глава уряду ФРН. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram