ГоловнаСвіт

Ізраїль оголосив про пом'якшення карантину

Деякі обмеження перестали діяти 19 квітня.

Ізраїль оголосив про пом'якшення карантину
Премьер-министр Израиля Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про скасування з 19 квітня деяких обмежень, введених в країні в рамках боротьби з поширенням коронавірусу, передає The Times of Israel.

В Ізраїлі знову відкриються окремі магазини, зокрема електроніки, товарів для дому, а також оптики. Жителям, які живуть разом, дозволять займатися спортом парами на вулиці на відстані не більш як 500 м від будинку.

Також в Ізраїлі скасують заборону на спільні молитви на відкритому повітрі. В одному місці при цьому дозволять перебувати не більш як десять тим, що моляться, які повинні будуть носити маски та дотримуватися дистанції не менш як два метри.

Крім того, в країні відновить роботу громадський транспорт, щоб люди могли добиратися на роботу, оскільки підприємствам дозволять збільшити число співробітників на місцях до 30%.

Нові заходи поетапно почали діяти вже з 19 квітня. Якщо ситуація з коронавірусом в країні продовжить поліпшуватися, через два тижні влада розгляне подальше ослаблення обмежень, зазначив Нетаньяху.

Нагадаємо, з 12 березня через поширення коронавірусу влада заборонила іноземцям в'їжджати до Ізраїлю. 20 березня громадянам заборонили виходити з дому.

З початку епідемії в Ізраїлі зареєстрували понад 13,2 тис. випадків зараження коронавірусом, померли 164 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram