ГоловнаСвіт

США ввели в експлуатацію новий атомний підводний човен

У підводному флоті вважають, що це відкрило "нову фазу домінування" Америки в світі.

Американські ВМС офіційно ввели в бойову експлуатацію підводний човен USS Vermont. Про це повідомили в Міністерстві оборони США.

"ВМС США 18 квітня 2020 року ввели в дію новий підводний човен USS Vermont (SSN 792), вже 19-й атакуючий підводний корабель класу "Вірджинія", - йдеться в повідомленні.

Субмарина має довжину майже 115 метрів, здатна занурюватися на глибину понад 240 метрів і рухатися на швидкості понад 45 км на годину в підводному положенні.

Будівництво підводного човна почалося в травні 2014 року.

Командувач підводного флоту США віцеадмірал Деріл Кодл заявив, що введення USS Vermont на бойову службу відзначає "нову фазу домінування" Америки в світі з метою заборони, захисту та переваги Сполучених Штатів і союзників на основі встановленого міжнародного порядку.

Відзначимо, що традиційна масова церемонія введення в експлуатацію була скасована у зв'язку з карантином, тому ВМС перевели корабель на бойову експлуатацію офіційним розпорядженням.

Як уточнили в Пентагоні, офіційні урочистості за участю спонсорів, екіпажу і членів комісії з введення корабля в експлуатацію можуть бути проведені пізніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram