ГоловнаСвіт

Кількість інфікованих на авіаносці "Шарль де Голль" перевищила тисячу осіб

Зараження COVID-19 виявили в 1081 члена екіпажу з 1760.

Кількість інфікованих на авіаносці "Шарль де Голль" перевищила тисячу осіб
Фото: EPA/UPG

Кількість людей, у яких виявили коронавірус на французькому авіаносці "Шарль де Голль", перевищила тисячу осіб.

Як повідомляє RFi, зараження COVID-19 виявили в 1081 члена екіпажу з 1760. 24 військовим знадобилася госпіталізація.

Єдиний французький авіаносець вийшов з порту Тулона на півдні Франції 21 січня, коли в країні ще не говорили про ймовірність епідемії коронавірусу. Його спрямували на схід Середземного моря, до берегів Сирії для підтримки операції боротьби з терористичним угрупуванням ІДІЛ.

Як саме коронавірус потрапив на борт "Шарль де Голля", у французькій армії поки що не знають. Відповідаючи на запитання депутатів Національних зборів у п'ятницю, 17 квітня, міністр оборони країни Флоранс Парлі визнала, що зараження могло статися під час заходження в порт Бреста в Бретані з 13 по 16 березня. Тоді на території Франції було близько 3660 випадків зараження.

У Бресті корабель простояв три дні, а морякам "радили не сходити на берег". Однак жорстких заборон, пов'язаних з епідемією, у Франції в середині березня ще не ввели, і ніщо не заважало морякам зустрітися з друзями та сім'єю.

За кілька тижнів до заходження в Брест "Шарль де Голль" зупинявся в кіпрському Лімасолі. Там моряки також могли сходити на берег.

Випадки зараження COVID-19 на "Шарлі де Голлі" стали виявляти з другої половини березня. Після цього військових почали "поступово скеровувати на ізоляцію".

Замкнутий простір авіаносця, сконструйованого в минулому столітті і придатного для боротьби з ядерною загрозою, але не з вірусом, став ідеальним для поширення інфекції. У каютах, де стояли від 6 до 20 ліжок, було неможливо дотримуватися необхідної соціальної дистанції. Дезінфекційного гелю на борту не вистачало, а кожному моряку в перші дні видавали тільки по дві маски на день.

Нагадаємо, що масовий спалах коронавірусу стався також на американських авіаносцях. На "Теодорі Рузвельті", за даними Reuters, COVID-19 виявили в 60% моряків, один з яких помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram