ГоловнаСвіт

Голова ВМС США пішов у відставку через скандал з авіаносцем "Теодор Рузвельт"

Минулого тижня Модлі звільнив командира судна, який попросив евакуювати військових для запобігання поширенню коронавірусу.

Голова ВМС США пішов у відставку через скандал з авіаносцем "Теодор Рузвельт"

Виконувач обов'язків міністра військово-морських сил США Томас Модлі подав у відставку на тлі скандалу, пов'язаного зі спалахом коронавірусної інфекції на авіаносці "Теодор Рузвельт".

Про відставку Модлі повідомив міністр оборони США Марк Еспер, передає "Радіо Свобода".

За його словами, Модлі пішов у відставку за власним бажанням "в інтересах Військово-морських сил і моряків".

Виконувачем обов'язків міністра ВМС США зі схвалення президента Дональда Трампа призначено Джеймса Макферсона.

Минулого тижня Модлі звільнив командира авіаносця "Теодор Рузвельт" Бретта Крозьє після публікації листа, в якому той попросив ВМС вжити термінових заходів для стримування спалаху COVID-19 на кораблі з екіпажем близько 5 тис. осіб.

Крозьє наполягав на евакуації з корабля всіх військовослужбовців після того, як на судні стався спалах захворювання. "Ми не на війні. Моряки не повинні вмирати", - написав він в електронному листі, витяги з якого потрапили в пресу.

Модлі ж звинуватив капітана в тому, що той "викликав непотрібну паніку і продемонстрував вкрай погану здатність оцінювати ситуацію в розпал кризи".

Авіаносець "Теодор Рузвельт" перебуває в порту на острові Гуам, 80% членів екіпажу вже пройшли тести на коронавірус. У 230 моряків він показав позитивний результат.

Нагадаємо, на ранок 8 квітня США знаходяться на першому місці за кількістю заражених COVID-19 – 398 809 (усього 12 895 смертей, 22 224 одужали).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram