ГоловнаСвіт

У Новій Зеландії Зубній феї і Великодньому зайцю дозволили працювати під час карантину

Вони включені в список необхідних працівників.

У Новій Зеландії Зубній феї і Великодньому зайцю дозволили працювати під час карантину
Джасинда Ардерн
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн дозволила Зубній феї і Великодньому зайцю працювати в умовах карантину.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Вони включені в список необхідних працівників", - сказала Ардерн.

При цьому вона підкреслила, що зайцеві складно буде виконувати свої обов'язки в цьому році, і попросила батьків допомогти йому, намалювавши крашанки на своїх вікнах.

У ніч на вівторок Ардерн понизила в ранзі міністра охорони здоров'я Девіда Кларка, який порушив соціальне дистанціювання, - він вивіз родину гуляти на пляж.

"У той час, коли ми просимо новозеландців принести історичні жертви, я підвів команду. Я був повним дурнем", - сказав міністр. Голова уряду заявила, що в іншій ситуації звільнила б його, але в надзвичайних обставинах уряд не повинен втрачати контроль над ситуацією.

У Новій Зеландії за добу підтверджено 54 нові випадки зараження коронавірусом. Усього на території країни з початку епідемії виявлено 1160 хворих, 241 особа видужала.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що було прийнято принципове рішення - дати можливість здійснювати Великодні богослужіння і транслювати їх наживо. Також Кабмін перед Великоднем посилив заборону на проведення релігійних зібрань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram