>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Клуби Серії A проголосували за зменшення зарплат гравцям - глава профспілки обурений

Даміано Томмазі назвав це рішення божевільним.

Клуби Серії A проголосували за зменшення зарплат гравцям - глава профспілки обурений
Дамиано Томмази
Фото: football-italia.net

Глава профспілки гравців Італії Даміано Томмазі обурений рішенням клубів скоротити зарплати футболістам.

"Якщо клуби Серії A змушені зустрітися на загальних зборах і повідомити, що вони не будуть платити зарплати, а насправді, віч-на-віч із гравцями, шукають компроміс, то ситуація дуже тривожна, – цитує Football Italia Томмазі. – Не можу зрозуміти бізнес-логіку такого рішення: виставити гравців, головних дійових осіб, у поганому світлі, тоді як інші обговорюють із клубами, як вийти з цієї кризи.

Рада директорів профспілки визнала пропозицію, висунуту Серією A і B, неприйнятною. Тепер така поведінка Ліг неприпустима. Вони хочуть кинути гравців, завдати їм економічних збитків.

Ті ж президенти, що планують призупинити виплати, відправляли команди грати до 9 березня, змушували їх тренуватися до середини березня, як і раніше контролюють їх індивідуальні тренування.

Реальне бажання клубів – не платити. Це залишає нас у замішанні, з огляду на те, що деякі команди вже сидять зі своїми гравцями й обговорюють, як допомогти один одному", – зазначив ексгравець збірної Італії.

Додамо, що напередодні Серія A провела екстрену нараду по відеозв'язку після невдалих переговорів із профспілкою гравців.

У результаті 19 клубів домовилися про скорочення окладів на 1/6 (дві місячні зарплати), якщо сезон буде дограний, або на 1/3 (чотири місячні зарплати), якщо він буде визнаний завершеним.

Єдиний клуб, який не брав участі в голосуванні – "Ювентус", тому що клуб уже до цього домовився про скорочення окладів із гравцями та іншими співробітниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram