>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація футболу Італії не змогла обрати нового президента

Після непотрапляння збірної Італії на ЧС-2018 криза охопила і функціонерів Федерації футболу (FIGC).

Федерація футболу Італії не змогла обрати нового президента
Фото: http://www.figc.it

Жоден із кандидатів на пост президента Федерації футболу Італії (FIGC) не зміг перемогти за підсумками проведеного вчора голосування, повідомляє офіційний сайт організації.

На вакантну посаду претендували голова Асоціації італійських футболістів, чемпіон Італії 2001 року в складі "Роми" Даміано Томмазі, президент Ліги Про Габріеле Гравіна, а також віце-президент FIGC і голова Національної аматорської ліги Козімо Сибілья.

У голосуваннях очевидним аутсайдером був Томмазі, який незмінно опинявся третім і перед фінальним голосуванням вибув з гонки. У трьох турах більше голосів набирав Сибілья, однак здобути абсолютну більшість голосів йому не вдавалося.

За регламентом у фінальному четвертому турі для перемоги потрібно було набрати просту більшість голосів. Однак Сибілья, не зумівши дійти згоди з Гравіною, закликав делегатів аматорської ліги, які контролювали майже третину всіх голосів, зіпсувати бюлетені.

У підсумку 59,09% голосів не було віддано за жодного з кандидатів, у результаті чого голосування було визнано таким, що не відбулося, і тепер Олімпійський комітет Італії повинен призначити на пост голови федерації надзвичайного комісара.

Відзначимо, що право голосу на виборах президента FIGC мають Серія А, Серія Б, Ліга Про, Асоціації італійських футболістів, тренерів і арбітрів, а також Національна аматорська ліга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram