ГоловнаСвіт

"ВООЗ реально все провалила", - Трамп

Президент США заявив, що ВООЗ давала неправильні рекомендації щодо боротьби з COVID-19.

"ВООЗ реально все провалила", - Трамп
Фото: EPA/UPG

Дональд Трамп вважає, що Всесвітня організація охорони здоров'я мало зробила для запобігання епідемії коронавірусу в США і приділила занадто багато часу ситуації в Китаї.

Про це Дональд Трамп написав у своєму twitter.

"ВООЗ реально все провалила. З незрозумілої причини організація, яку переважно утримують Сполучені Штати, зосередила всю увагу на Китаї. Ми ретельно вивчимо це питання", - пообіцяв президент США.

Також президент США заявив, що ВООЗ давала неправильні рекомендації для боротьби з коронавірусом.

"На щастя, я не став дотримуватися їхніх рекомендацій - не закривати кордон для приїжджих з Китаю", - йдеться далі в повідомленні.

Згідно з даними на ранок 7 квітня, в США від COVID-19 померли 10389 осіб. Сполучені Штати посідають третє місце у світі за смертністю і поступаються Італії та Іспанії. Найбільша кількість жертв COVID-19 в штаті Нью-Йорк. Там зафіксовано 3485 смертельних випадків.

Загалом коронавірус виявили у 368 196 жителів США, країна посідає перше місце в світі за кількістю зареєстрованих випадків.

За даними сайту Worldometers, кількість нових випадків COVID-19 в США перевищує загальну кількість тих, хто одужав. Так, за добу коронавірус виявили в 19,7 тис. осіб, одужали за весь час епідемії 19,2 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram