ГоловнаСвіт

Лукашенко: "Карантин зробимо протягом доби, але жерти що будемо?"

Президент Білорусі не бачить в коронавірусі великої проблеми.

Лукашенко: "Карантин зробимо протягом доби, але жерти що будемо?"
Президент Беларуси Александр Лукашенко во время переговоров в Сочи, 7 февраля 2020
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що рішення відмовитися від введення карантину в країні було виправданим. На його думку, інакше можуть бути перебої з продовольством.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Беларусь 1".

"Нафта нафтою, але її на стіл не подаси. Питання продовольства, як я вже сказав, стоїть гостро. Тому я вимагаю в найкоротші терміни завершити посівну кампанію. Весь цикл сільгоспробіт протягом року взяти на жорсткий контроль. Це стосується помічників президента і уповноважених по областях. Завдання №1 – і важливішого від нього немає. Бо, як у нас тут просторікують навкруги: карантин, комендантська година й інше. Слухайте, це найпростіше, це ми зробимо протягом доби, але жерти що будемо?", – заявив Лукашенко.

На сайті президента Білорусі кажуть, що на 7 квітня в країні госпіталізовано з коронавірусом 794 осіб, 31 з них на вентиляції.

"Катастрофи абсолютно немає. Так, приріст у нас спостерігається. Слава богу, що не лавиноподібний. І це треба утримати", – заявив Лукашенко на нараді про готовність системи охорони здоров'я Білорусі.

За його словами, смертність у Білорусі за перший квартал цього року порівняно з аналогічним періодом 2019 року знизилася на 4 %, а від пневмоній – на 9 %. При цьому в січні-березні 2020 роки від хвороб системи кровообігу померло 18,5 тис. осіб, від онкології – майже 5 тис.

"У нас не просто хворіють зараз від вірусу, але і психоз є. І все одно падіння [смертельних випадків] майже на 9 % тільки від пневмоній. А зараз це наша головна проблема", – зазначив Лукашенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram