ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Мінреінтеграції підтвердило першу смерть від коронавірусу в ОРДЛО

4 квітня в лікарні Амвросіївки помер інфікований коронавірусом чоловік.

Мінреінтеграції підтвердило першу смерть від коронавірусу в ОРДЛО
Фото: EPA/UPG

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило про першу смерть від коронавірусу на окупованих проросійськими бойовиками територіях Донбасу.

Про це інформує пресслужба Мінреінтеграції.

Повідомляється, що окупаційна адміністрація в ОРДО (Донецька область) визнала 6 фактів захворювання на коронавірус, проте приховує факти смерті пацієнтів від COVID-19.

"Водночас, за наявною інформацією, 4 квітня в центральній районній лікарні міста Амвросіївка помер громадянин, який був інфікований коронавірусом. Цей факт замовчується, відповідна медична документація вилучена", - йдеться в повідомленні.

У відомстві вказують, що цивільне населення позбавлене належної медичної допомоги, тоді як проросійським бойовикам проводять огляди.

Зокрема, у Кадіївці щодня проводиться огляд бойовиків "армійського корпусу" лікарями-вірусологами з Росії.

Зазначається, що до кінця тижня на Донбас Червоний Хрест повинен відправити гуманітарну допомогу, зокрема і для боротьби з коронавірусом.

Крім цього, в Мінреінтеграції заявили, що замовчується реальна кількість захворювань і в анексованому Криму.

"Станом на 7 квітня російська окупаційна влада визнає 22 випадки зараження коронавірусом у Криму

і 5 випадків у Севастополі. Ще близько 7 тис. осіб перебувають під різними типами спостереження з підозрою інфікування. За наявною інформацією, реальна кількість інфікованих значно вища", - повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, на території ОРЛО перший випадок зараження коронавірусом зафіксували 29 березня. 31 березня перший випадок COVID-19 підтвердили і в ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram