ГоловнаСвіт

Німеччина закликала Китай прояснити обставини спалаху вірусу

Захід все активніше вимагає відповідей про початок пандемії.

Німеччина закликала Китай прояснити обставини спалаху вірусу
Фото: EPA/UPG

Німеччина приєдналася до країн, що закликає керівництво Китаю прояснити обставини появи коронавірусу та його поширення на території країни.

Як повідомляє  DW, про це виданням медіагрупи Funke в неділю, 19 квітня, сказав міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер.

За його словами, китайська сторона "в ситуації світової кризи має продемонструвати повну відкритість, особливо в питанні виникнення вірусу". На його думку, слід прояснити теорію ймовірного лабораторного походження коронавірусу.

Цього тижня в американській пресі з'явилася версія про те, що так званий нульовий пацієнт був співробітником біологічної лабораторії в Ухані, де проводилися дослідження вірусів. Телеканал Fox News із посиланням на свої джерела заявив, що вірус не був біологічною зброєю, а його дослідження проводилися з метою довести перевагу китайських науковців над американськими.

Після цього Британія та низка інших країн пообіцяли поставити Китаю "складні запитання" про початок пандемії.

Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн закликала до незалежного дослідження ситуації з поширенням вірусу. Країнам необхідно представити деталі про походження вірусу, свої стратегії щодо боротьби з ним та продемонструвати прозорість в питанні подальшого використання інформації, наголосила вона.

Глава МЗС Австралії також закликала перевірити діяльність Всесвітньої організації охорони здоров'я. За словами міністра охорони здоров'я Грега Ханта, Австралії вдалося припинити поширення вірусу, оскільки країна не дотримувалася всіх рекомендацій ВООЗ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram