ГоловнаСвіт

Нова Зеландія через тиждень почне поетапне пом'якшення карантину

Країна майже зупинила коронавірус.

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн оголосила, що жорсткий карантинний режим діятиме до 23:59 наступного понеділка, 27 квітня.

Про це пише NZ Herald.

Раніше передбачалося, що пом'якшення відбудеться з четверга. Але, за її словами, уряд вирішив перестрахуватися перед тривалими вихідними - у понеділок у Новій Зеландії відзначають день пам'яті загиблих у військових конфліктах.

У понеділок, 20 квітня, Нова Зеландія повідомила всього про дев'ять нових випадків коронавірусної інфекції, а їх загальна кількість досягла 1440. Більшість з них вже вилікувалися, померли тільки 12 осіб.

"Ми зробили те, що вдалося дуже небагатьом країнам. Ми зупинили хвилю руйнування", - сказала Ардерн під час звернення до новозеландців. Вона заявила, що країна пожертвувала занадто багатьом, щоб зараз втратити це досягнення.

Через тиждень країна перейде з четвертого на третій рівень карантину. Відновиться навчальний процес у школах, дозволять купувати їжу на винос і відвідувати пляжі. Будуть дозволені весілля і похорони за участю до 10 осіб. Також буде збільшена економічна активність в таких галузях, як будівництво, промисловість і лісове господарство.

Через два тижні карантин може бути пом'якшений до другого рівня.

За цей час приблизно 500 тис. жителів повернуться до роботи у випадку, якщо вони зможуть дотримуватися соціального дистанціювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram