ГоловнаПолітика

ZN.ua: Зеленський вирішив призначити Демченка в РНБО і комітет з розвідки

Руслан Демченко працював дипломатом при всіх президентах, окрім Кравчука, а також тимчасово представляв Україну в Мінському процесі.

ZN.ua: Зеленський вирішив призначити Демченка в РНБО і комітет з розвідки
Фото: president.gov.ua

З подачі голови Офісу президента Андрія Єрмака президент Володимир Зеленський прийняв рішення про призначення Руслана Демченка другим першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони, а також головою Комітету з питань розвідки при президенті.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на джерела в ОП.

Як раніше повідомляло видання, за часів президента Віктора Ющенка Демченко працював у президентському апараті. За часів Віктора Януковича Демченко займав посаду першого заступника міністра закордонних справ. У МЗС він курирував російський напрямок і брав участь у підготовці "харківських угод". За часів президента Петра Порошенка Демченко був радником президента і працював у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу.

Оскільки за часів президентства Януковича Демченко працював першим заступником голови МЗС, він підпадає під дію закону про люстрацію.

У липні минулого року Зеленський перепризначив Демченка радником президента. Він, як і раніше, займається "мінським процесом" і звільненням заручників, утримуваних Росією.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року експрезидент України Леонід Кучма, який представляв Україну в ТКГ, заявив, що завершив свою участь у Мінському процесі. Тоді його тимчасово замінив Демченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram