ГоловнаПолітика

МЗС зобов'язалося стати повністю безбар'єрним держорганом

Кулеба підписав меморандум з "Доступно.UA".

МЗС зобов'язалося стати повністю безбар'єрним держорганом
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і засновник ініціативи "Доступно.UA" Дмитро Щебетюк у понеділок, 8 червня, підписали меморандум про співпрацю, який покликаний перетворити МЗС на перший повністю безбар'єрний орган державної влади.

Про це йдеться на сайті МЗС.

"Завдяки співпраці з ініціативою "Доступно.UA" ми забезпечимо доступ до міністерства не тільки людей з інвалідністю, а й для представників інших маломобільних груп населення: осіб з маленькими дітьми, літніх людей, тих, хто отримав тимчасову травму", - пояснив міністр Кулеба.

Організація Щебетюка проведе аудит будівель міністерства і прилеглих до них територій на предмет їх доступності маломобільним групам населення. За результатами аудиту МЗС отримає рекомендації для підвищення рівня безбар'єрності, а також поради для внутрішніх інструкцій, аби забезпечити безперешкодний доступ до приміщень міністерства.

Міністерство закордонних справ проведе переговори і залучить до співпраці міжнародних, національних спонсорів, донорів з метою пошуку та інвестування ресурсів на впровадження рекомендацій у повному обсязі, реалізує їх з дотриманням державних будівельних норм і принципів універсального дизайну.

Будівля МЗС України
Фото: Макс Требухов
Будівля МЗС України

Втілення меморандуму стане важливим внеском у досягнення Україною цілей "Партнерства Біарріц", до якого країна приєдналася в цьому році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram