ГоловнаПолітика

Олена Зеленська ініціює приєднання України до "Партнерства Біарріц"

На думку першої леді України, неможливо бути у світовому контексті і не робити конкретних кроків у сфері гендерної рівності.

Олена Зеленська ініціює приєднання України до "Партнерства Біарріц"
​Елена Зеленская
Фото: president.gov.ua

Перша леді України Олена Зеленська ініціює приєднання країни до "Партнерства Біарріц" для утвердження гендерної рівності.

Про це вона заявила у своїй промові на ІІІ Українському жіночому конгресі і виступила з відповідним закликом до президента і Кабінету Міністрів, повідомляють на сайті ОП.

"Неможливо бути у світовому контексті і не приділяти гідної уваги і не робити конкретних кроків у сфері гендерної рівності", - зазначила дружина президента.

"Партнерство Біарріц" засноване лідерами країн G7 на саміті в Біарріці (Франція) 25 серпня під головуванням президента Франції Еммануеля Макрона. Тоді повідомляли, що мета цієї ініціативи - посилити відповідальність "Великої сімки" та консолідувати зусилля інших держав у досягненні гендерної рівності.

Олена Зеленська звернула увагу на позитивних змінах, які вже відбулися в поліпшенні становища жінок в українському суспільстві. Серед них - визнання пріоритету гендерної політики на урядовому рівні, скасування заборони для жінок володіти низкою професій, зокрема у сфері безпеки і оборони, прийняття національного законодавства з протидії домашньому насильству.

"Це важливі кроки. Але нам є чого прагнути. Ми - європейська держава, яка враховує принципи рівності і вважає їх своєю цінністю. І сьогодні я хочу ініціювати приєднання України до «Партнерства Біарріц» з утвердження гендерної рівності, яке дозволить мобілізувати і об'єднати наші зусилля навколо ідей рівних можливостей", - зазначила перша леді України.

Вона підкреслила, що Україна повинна взяти на себе зобов'язання протидіяти насильству, забезпечити доступ до інклюзивної та якісної охорони здоров'я і освіти, розширити економічні можливості жінок і забезпечити їх повноцінну участь у політичному і громадському житті.

Нагадаємо, в листопаді дружина президента України визначилася зі своїми першорядними завданнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram