ГоловнаПолітика

МЗС подякувало країнам, які підтримали на Генасамблеї ООН резолюцію з приводу Криму

Оновлена резолюція є важливою складовою зусиль України з деокупації територій.

МЗС подякувало країнам, які підтримали на Генасамблеї ООН резолюцію з приводу Криму
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Міністерство закордонних справ України подякувало державам, які підтримали схвалення Генеральною Асамблеєю ООН посиленої резолюції з приводу Криму.

"Резолюція показала глибоке занепокоєння міжнародної спільноти діями РФ з мілітаризації Кримського півострова, серед іншого, розміщенням озброєння і військової техніки, здатних нести ядерну зброю, і проведенням незаконних військових навчань. Такі дії загрожують стабільності в Чорноморському регіоні і за його межами, а також матимуть негативні довгострокові екологічні наслідки", - сказано в коментарі міністерства.

У відомстві підкреслили, що оновлена резолюція є важливою складовою зусиль України з деокупації територій, а також відновлення безпеки і стабільності в регіоні Чорного та Азовського морів.

Нагадаємо, 9 грудня Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів".

На підтримку резолюції проголосували 63 країни-учасниці.

Серед основних положень резолюції - заклик до Росії повернути військове обладнання та озброєння, вилучене з трьох кораблів ВМС України "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу". Також засудження проведення Росією військових навчань у Криму і використання захоплених нею військових підприємств.

14 листопада Третій комітет Генасамблеї ООН схвалив резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації. Про це повідомляють у твітері Постійного представництва України при ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram