ГоловнаЕкономікаБізнес

У Криму, оминаючи санкції, працює пов'язана з Lufthansa компанія

Контрольний пакет її акції належить "Аерофлоту".

У Криму, оминаючи санкції, працює пов'язана з Lufthansa компанія
Фото: lufthansa.com

В окупованому Росією Криму досі працює компанія, пов'язана з німецьким авіаперевізником Lufthansa. Про це йдеться в розслідуванні видання "Настоящее время" антикорупційного проєкту "Муніципальний сканер". Робота над ним велася два роки, розслідування отримало назву "Кримський архів".

Після окупації Криму 2014 року в Севастополі відкрила філію компанія "Аеромар". Вона не має окремої юридичної особи, а фіксація її в реєстрі юросіб з'явилася 25 червня 2014 року на сторінці АТ "Аеромар". На початку липня в компанії повідомили, що філія обслужила свій перший рейс спеціального льотного загону авіакомпанії "Росія".

Контрольний пакет акцій (51%) "Аеромару" належить "Аерофлоту". Решта через дочірні британські та німецькі фірми належать німецькому авіаперевізнику Deutsche Lufthansa AG.

Фото: currenttime.tv

Також сімферопольська філія "Аеромару" фігурує на офіційному сайті держзакупівель у Росії. У серпні 2015-го приміщення, яке орендує філія в Сімферополі, ремонтували за держконтрактом на суму $38 тисяч.

"Санкції ЄС безпосередньо забороняють інвестиції в туристичний і транспортний сектори на території анексованого Криму. Офіційно встановити, чи вважається діяльність компанії, пов'язаної з Lufthansa, порушенням санкцій, може Європейський суд. І скарга повинна надійти від органів, відповідальних за контроль санкційного списку в конкретній країні ЄС , тобто в Німеччині", - уточнили в "Настоящем времени".

Видання відправило запит у департамент Міністерства фінансів Німеччини ще на початку квітня 2018-го, але відповіді до моменту публікації так і не отримало.

У головному офісі німецької Lufthansa Group у відповідь на запит пообіцяли підготувати відповідь максимально швидко, але через два тижні надіслали відмову.

"На жаль, ми не можемо прокоментувати ваш запит. Дякуємо за ваше розуміння", - написала в електронному листі Керстін Синтія Лау, директор з міжнародних комунікацій LSGgroup.

"Аеромар" також не може відповісти на запит із середини березня.

Нагадаємо, в липні 2019-го організація World Travel Awards присудила премію готелю в окупованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram