ГоловнаЕкономікаДержава

Милованов: втрати економіки України від російської агресії - від $50 млрд до $150 млрд

"Прямі втрати у 2014-2015 роках склали 15-20% ВВП".

Милованов: втрати економіки України від російської агресії - від $50 млрд до $150 млрд
Тимофей Милованов
Фото: Макс Требухов

Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов оприлюднив статистику про втрати української економіки від російської агресії й оцінку залишкової вартості об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях Донбасу і в анексованому Криму.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Прямі втрати у 2014-2015 роках склали 15-20% ВВП. За оцінками, загальні втрати становлять від $50 до $150 млрд (наприклад, Андерс Аслунд (аналітик Atlantic Council, - ред.) дає оцінку 100 млрд)", - зазначив Милованов.

Він також повідомив, що оцінка залишкової вартості об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях становить близько 85 млрд гривень.

Міністр уточнив, що на території анексованого Криму і Севастополя зареєстровано 57,7 тис. об'єктів нерухомого держмайна залишковою вартістю 46 млрд грн; на території Донецької області - майже 120 тис. об'єктів вартістю 33 млрд гривень; на території Луганської області - майже 70 тис. об'єктів нерухомого майна вартістю 23 млрд гривень.

"За оцінками Фонду державного майна, близько 70% держактивів на території Донецької та Луганської областей розташовані на непідконтрольних територіях", - додав Милованов.

Нагадаємо, за даними аналітичного центру Atlantic Council, економічні втрати України через агресію Росії в Криму і на Донбасі склали не менш ніж 100 млрд доларів. Ці збитки не включають гуманітарні та політичні втрати.

Україна подала проти РФ кілька позовів до міжнародних судів. У вересні 2015 року тодішній міністр закордонних справ Павло Клімкін говорив, що сума претензій за позовами буде перевищувати 50 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram