ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Росія проводять у Відні переговори щодо газу, - Міненерго РФ

У переговорах задіяні Газпром, Нафтогаз і оператор ГТС України.

Україна і Росія проводять у Відні переговори щодо газу, - Міненерго РФ
Фото: money.cnn.com

"Газпром", "Нафтогаз" і оператор газотранспортної системи України проводять у Відні переговори щодо газу. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на главу Міненерго РФ Олександра Новака.

На питання, на якому рівні зараз проходять переговори щодо газу в Відні, він сказав: "На рівні корпорацій". «Газпром», «Нафтогаз» і оператор газотранспортної системи України. Зараз вони обговорюють на корпоративному рівні ті питання, які на порядку денному", - додав міністр.

Нагадаємо, "Нафтогаз" очікує позитивне рішення суду про стягнення з "Газпрому" $3 млрд. Слухання в Амстердамі про примусове стягнення з російського "Газпрому" $ 3 млрд на виконання рішення Стокгольмського арбітражу пройшли на користь України. Очікувана дата винесення рішення - 25 лютого 2020.

15 листопада Володимир Зеленський підписав закон про проведення процесу з виділення функції оператора газотранспортної системи (анбандлінгу). Анбандлінг "Нафтогазу" - це необхідна умова для того, щоб Україна могла укласти новий контракт про транзит газу з Росією за європейськими правилами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram