ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко переписав на сина аграрний бізнес

Олексій Порошенко-молодший став власником "Укрпромінвест-Агро".

Порошенко переписав на сина аграрний бізнес
Фото: Макс Требухов

Колишній народний депутат Олексій Порошенко став кінцевим бенефіціаром агропромислової компанії "Укрпромінвест-Агро" замість свого батька Петра Порошенка.

Про це свідчать дані держреєстру підприємств.

"Укрпромінвест-Агро" - вертикально-орієнтована агропромислова компанія, яка спеціалізується на вирощуванні сільгосппродукції, виробництві цукру та борошна, а також тваринництві. Вона веде діяльність у шести областях у центрі та на півночі України. Земельний банк - 120 тисяч гектарів.

Олексій Порошенко контролює "Укрпромінвест-Агро" через CEE Confectionery Investments Limited, Roshen Europe B.V. і Roshen Group S.a.r.l. За даними аналітичної системи YouControl, бенефіціарний власник компанії змінився наприкінці жовтня - початку листопада.

Син Порошенка також став бенефіціаром ТОВ "Група Агропродінвест", засновником якої є "Укрпромінвест-Агро", а також низки компаній, що входять до ТОВ: ПрАТ "ПК Поділля", ТОВ "ПК Зоря Поділля", ТОВ "Вінницький комбінат хлібопродуктів №2", агрофірма "Дніпроагролан", АФ "Іванківці", ТОВ "Мас-Агро", ТОВ "Правобережний" і ТОВ "Прогрес-НТ".

За даними декларації Порошенка, він був кінцевим бенефіціаром усіх зазначених вище компаній.

Нагадаємо, в листопаді Олексій Порошенко став бенефіціарним власником Roshen замість батька, а також отримав майже 10% у батьківському банку МІБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram