ГоловнаПолітика

Порошенко: жодних поступок Путіну бути не може

Експрезидент виступив на Всеукраїнському вічі в центрі Києва.

Порошенко: жодних поступок Путіну бути не може
Фото: Макс Требухов

Жодних поступок країні-агресору і її лідеру Путінові бути не може. Про це п'ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на Всеукраїнському вічі в центрі Києва.

«Ми всі зібралися тут для того, щоб голос із київського віча був почутий у Парижі. Був почутий Ангелою Меркель - надійним другом України, з якою я зустрічався два тижні тому на з'їзді Європейської народної партії в Загребі. Де ми отримали чітку позицію Німеччини на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України».

Петро Порошенко подякував канцлерці Німеччини за послідовну підтримку України в боротьбі з російською агресією.

«Ми за те, щоб з нами був народ Франції. І це повідомлення Еммануелю Макрону, президенту Французької Республіки. Не можна йти на будь-які поступки Путіну, поки не буде звільнений останній клаптик української землі», - зазначив Петро Порошенко.

«Ми тут, щоб голос звідси був почутий і українським президентом. Це дуже важливо. У нас є підстави наполягати на цьому. Усі пам'ятають його прагнення стати на коліна перед Путіним? Цього не можна робити», - застеріг Петро Порошенко.

«Пам'ятаєте, як нам говорили, що війна подовжується тільки тому, що хтось на ній заробляє, а не тому, що до нас вторгся Путін? Ми повинні продовжувати доводити світові: відповідальність за війну лежить на Кремлі і особисто на Путіні. І ми не дамо їм це «заговорити», - зазначив Петро Порошенко.

«Нам говорили: «Закінчити війну дуже просто, потрібно просто перестати стріляти». Майже 8 місяців минуло, і нарешті пройшло протверезіння, що центр війни - в Росії», - зазначив лідер «Європейської Солідарності».

«Мир для нас - це коли російські війська підуть із нашої землі. Коли російські танки і артилерія підуть. Коли російські найманці з груп Вагнера та інших підуть. А якщо хочуть залишитися - тільки в тюрмах, відповідаючи за смерті наших громадян», - переконаний Петро Порошенко.

Він нагадав слова президента Європейської народної партії, колишнього президента Європейської ради Дональда Туска як застереження всій Європі і світу: «Якщо ви здасте Україну - ви здасте Європу. Без вільної України не може бути вільної Європи».

Попереджувальні акції напередодні переговорів у нормандському форматі відбуваються по всій Україні і в багатьох містах світу. За оцінками організаторів, у Києві на Майдані Незалежності в акції взяли участь двадцять тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram