ГоловнаПолітика

Данілов: РНБО затвердила основний сценарій зустрічі в "нормандському форматі"

Сценарій передбачає чотири основних питання.

Данілов: РНБО затвердила основний сценарій зустрічі в "нормандському форматі"
Фото: https://www.president.gov.ua/

На закритому засіданні РНБО затвердили основний сценарій розвитку подій у зв'язку з майбутньою зустріччю в "нормандському форматі". Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на трансляцію "5 каналу".

"Сьогодні на засіданні РНБО було ухвалено один зі сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на цю мить", - сказав Данілов.

За його словами, сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України.

"Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, - це вже похідні від, скажімо так, певних сценаріїв", - вказав він.

Секретар РНБО уточнив, що згідно із затвердженим сценарієм: Україна хоче повернути полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму і на окупованій частині Донбасу, припинити вогонь на Донбасі і повернути контроль над кордоном.

За його словами, тільки після цього буде розглядатися питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Водночас Данілов наголосив, що ті п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки що є закритими.

"Варіанти є на будь-який випадок: якщо ми домовимося, якщо ми домовимося частково, якщо ми домовимося повністю. На будь-який випадок у нас є п'ять наших варіантів. Всі органи центральної влади, Збройні сили, всі спеціалізовані органи готові до будь-якого сценарію", - повідомив Данілов.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі пройде зустріч лідерів країн "нормандського формату" - України, Німеччини, Франції та РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram