ГоловнаПолітика

Гончарук анонсував оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2021

Україну цікавить так званий промисловий безвіз.

Гончарук анонсував оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2021
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що в 2021 році відбудеться оновлення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це він заявив під час спільного пресбрифінгу з головою комітету Європарламенту із закордонних справ Девідом Макаллістером в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Другим важливим завданням є оновлення Угоди про асоціацію, яка повинна відбутися в 2021 році. Ми зараз уважно вивчаємо всі пункти цієї угоди для того, щоб разом з нашими колегами зробити його максимально ефективним, зручним і успішним для обох сторін", - сказав український прем'єр.

За його словами, український уряд зробить все від нього залежне, щоб наступний рік був максимально амбітним, максимально успішним для України з точки зору європейської інтеграції.

"Зокрема, нас, звичайно, цікавить так званий промисловий безвіз - ACAA agreement - домовленості, які дозволять нашому бізнесу вільно торгувати з європейським колегами", - зазначив глава уряду.

Також Гончарук анонсував, що на 28 січня наступного року заплановано проведення Ради асоціації - перша зустріч в Брюсселі на рівні новопризначених прем'єр-міністра, уряду і глави Єврокомісії.

Нагадаємо, Угода про Асоціацію України з ЄС в повному обсязі набула чинності з 1 вересня 2017 року. З 2014 року СА працювала в тимчасовому режимі. Україна в рамках імплементації СА повинна зменшити тарифні та технічні бар'єри в торгівлі товарами, відкрити доступ до ринків послуг і державних закупівель, наблизити законодавство до права ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram