ГоловнаЕкономікаБізнес

Ryanair має намір закрити два рейси з України через затримку постачань Boeing 737 MAX

Рейси до Стокгольма і Нюрнберга припиняться з 28 березня 2020 року.

Ryanair має намір закрити два рейси з України через затримку постачань Boeing 737 MAX
Фото: corporate.ryanair.com

Найбільший лоукост-авіаперевізник Європи компанія Ryanair має намір закрити рейси з України в Стокгольм (Швеція) і Нюрнберг (Німеччина) з 28 березня 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні авіакомпанії і даних системи бронювання.

Так, в системі бронювання відсутні квитки за вказаним напрямком після 27 березня.

У відповідь на запит Українських Новин про причини скасування рейсів пресслужба Ryanair повідомила, що компанія закриває свої авіабази в Стокгольмі і Нюрнберзі в березні, де зараз базуються 4 і 2 літаки відповідно. Це пов'язано з тим, що компанія Boeing затримує постачання літаків Boeing 737 MAX.

"Ми шкодуємо про ці два закриття баз і незначне скорочення потужностей на інших базах, що пов'язано виключно з подальшими затримками з доставкою наших літаків Boeing MAX", - прокоментував головний виконавчий директор авіакомпанії Едді Вілсон.

Також Ryanair має намір скоротити пропускну здатність на багатьох інших існуючих базах на період льотної навігації-2020 року, і на цей момент веде переговори з співробітниками, профспілками і аеропортами.

Відзначається, що авіакомпанія отримає до літа 2020 року 10 нових літаків замість необхідних 20.

У результаті очікується, що запланований пасажиропотік в 2020/2021 фінансовому році скоротиться з 157 млн пасажирів до 156 млн пасажирів.

Раніше повідомлялося, що турецька авіакомпанія Atlasglobal і її українська "дочка" призупинили польоти "через економічні проблеми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram