ГоловнаПолітика

Тимошенко про саміт: "Зараз як ніколи потрібна відверта розмова з суспільством"

Політик прокоментувала зустріч нормандської четвірки.

Тимошенко про саміт: "Зараз як ніколи потрібна відверта розмова з суспільством"
Фото: ba.org.ua

Легітимізація на рівні президента України "формули Штайнмаєра "в рамках саміту лідерів нормандської четвірки непокоїть. Про це заявила лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Ми вітаємо те, що Україна відновила діалог на міжнародному рівні в Нормандському форматі, без якого питання припинення війни неможливо вирішити. Є великим досягненням рішення про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх». Це дає надію, що ув’язнені українці нарешті повернуться додому. Безумовно позитивним є те, що світ разом з нами. Що звучить не лише питання Донбасу, але й Криму. Що заявлена позиція про те, що спочатку відновлення кордону, а потім вибори", - зазначила політик.

До ініціативи закріпити за Донбасом особливий статус на постійних засадах Юлія Тимошенко пропонує ставитися обережно.

"Лише маючи конкретне пояснення цих пунктів, можна прогнозувати наслідки цього раунду переговорів для України. Очевидно, що на часі ще один діалог – внутрішній, всередині країни. Зараз як ніколи потрібна відверта розмова із суспільством. Українці мають бути впевненими, що мир буде справжнім, без втрати незалежності та суверенітету", - резюмувала нардепка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram