ГоловнаПолітика

Зеленський не відповів на питання про ставлення до Бандери

Президент заявив, що не хоче провокувати українське суспільство.

Зеленський не відповів на питання про ставлення до Бандери
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський пішов від відповіді на питання про ставлення до особистості Степана Бандери, яке йому поставили під час інтерв'ю журналісти "Української правди".

"Слухайте, у мене не може бути ставлення до таких людей, до таких подій у такі часи, про які ми з вами читаємо, але ми там не жили. Не може бути просто особистого ставлення", – сказав Зеленський.

За його словами, "всі люди, які захищали незалежність України, є її синами, є її дійсно героями", але "у нас від героя до ворога – один крок".

Зеленський також додав, що не варто провокувати українське суспільство і відповідати на питання, на які має відповісти час.

Нагадаємо, що третій президент Віктор Ющенко в останній рік своєї каденції підписав указ про присвоєння Бандері звання Героя України. Через кілька місяців при Вікторі Януковичі Донецький окружний адміністративний суд визнав цей указ незаконним і скасував.

Степан Бандера народився в 1909 році в селі Старий Угринів (нині – Калуський район Івано-Франківської області) у родині місцевого священника. У 1940 він очолив Організацію українських націоналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram