ГоловнаПолітика

Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки

Українську розвідку очолив ексспівробітник адміністрації Порошенка.

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 9 червня, представив колективу Служби зовнішньої розвідки України її нового керівника Валерія Кондратюка.

Про це йдеться на сайті голови держави.

"Відмінна професійна підготовка, високий рівень освіти, значний управлінський досвід, набутий за час роботи на керівних посадах у військовій розвідці, органах безпеки, на дипломатичній службі і в інших державних органах, дозволяють Валерію Віталійовичу успішно виконувати весь спектр відповідальних завдань", - заявив Зеленський.

За словами Зеленського, під керівництвом Кондратюка СЗР повинна посилити захист національних інтересів України в умовах гібридної агресії з боку РФ.

Фото: president.gov.ua

Президент також повідомив, що пріоритетом розвідки має стати виявлення потенційних загроз і викликів, допомога в поверненні окупованих територій, захист національних економічних інтересів, сприяння оборонно-промисловому комплексу, протидія ворожим інформаційним операціям і захист українців за кордоном.

"Чекаю від служби на розвідувальну інформацію для вироблення оптимальної переговорної позиції України як у Мінську, так і під час засідання в нормандському форматі. Ви повинні докласти всіх зусиль для збереження міжнародної підтримки України", - сказав Зеленський.

У свою чергу Кондратюк запевнив, що пріоритетами для нього на посаді глави СЗР є зміцнення агентурного апарату, поліпшення роботи інформаційно-аналітичних підрозділів, розвиток кіберрозвідки, а також вдосконалення матеріально-технічної бази та соціального захисту працівників служби та членів їх сімей.

Нагадаємо, що у 2016-2019 був заступником голови Адміністрації президента Петра Порошенка. У 2015-2016 роках Кондратюк очолював розвідку Міноборони, а у 2014-2015 роках - департамент контррозвідки СБУ.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і відвагу, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Має медаль "За військову службу Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram