ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський попросив Кабмін продумати правила відпочинку дітей у літніх таборах

"Зараз ми маємо хорошу можливість провести їхній аудит, відремонтувати".

Зеленський попросив Кабмін продумати правила відпочинку дітей у літніх таборах
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський просить Кабінет Міністрів продумати правила відпочинку дітей у літніх таборах в умовах карантинних обмежень пандемії коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента за підсумками наради з урядом.

Відзначається, що минулого літа в дитячих таборах було зафіксовано понад 80 спалахів різних інфекцій, тому робота таких закладів в умовах епідемії несе підвищені ризики, оскільки щорічно в літніх таборах відпочиває 1–1,2 млн дітей.

"Це багато дітей, і правила їхнього відпочинку в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані. Водночас більшість таборів у нас у досить застарілому стані. Зараз ми маємо хорошу можливість провести їхній аудит, відремонтувати, де потрібно, підвищити критерії їхньої якості, комфорту, харчування", – підкреслив Зеленський.

Глава МОЗ Максим Степанов додав, що Кабмін уже дозволив роботу баз відпочинку й розгляне пропозицію президента.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, своєю чергою, повідомив, що уряд уважно ставиться до інформації ВООЗ про погіршення ситуації з коронавірусом у глобальному масштабі й того, що "найбільшою загрозою сьогодні є самозаспокоєння".

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що цього літа поки що не треба відкривати дитячі оздоровчі установи. Він нагадав, що, крім крапельних інфекцій, існує величезна кількість кишкових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram